Charlie går

Har ju glömt att nämna det för er som inte träffar vår lilla prins så ofta. Lillen knattar runt helt själv nu och han går låååånga rundor fram och tillbaka. Han kan backa och gå raktfram, åt sidan och snurra runt...lilla gubben blir 1 år snart...vart tusan tar tiden vägen?....

ps: har uppdaterat med bilder från dagen i ett tidigare inlägg..


Hektiska dagar...

Usch säger jag...min kropp är helt slut just nu...haha...
Söndagen spenderade vi med en timmes storhandling...så 2000:- fattigare..men det var det värt!


Sen idag måndag har det först blivit en lång och skön morgon promenad med vännerna. Sen Direkt till unga mammor...lugnt och skönt då det bara var jag o Malin + våra 2 barn.

Efter unga mammor tog vi en kort promenad förbi Åhlens och handlade vars en vårmössa till barnen. Så söta...sen körde vi båda direkt hem till mig för att njuta av lugnet och dricka några koppar kaffe ute i solen.



Gullig bild på barnen...ser dom inte lite kära ut?..haha..

Charlie i sin nya mössa.. en hjälm mössa som är omöjlig att dra av för en liten möss avdragare!

Sen har vi hunnit med BVC sista föräldra träffen. Alla små 1 åringar knattade runt/kröp. Så söta dom är!
Charlie fick även 1 års sprutorna idag. Gick ganska bra...lite gnäll bara.
1 års vikt och längd-11,7 kg och 80 lång =)

Efter BVC åkte vi raka vägen hem till min mamma för att baka kakor till kalaset...så efter en sån här lång dag är jag helt slut i kroppen. Känns som jag knappt varit hemma idag och jag vill bara bli klar med alla måsten...men några dagar till så kan jag andas ut =)
Nu ska denna mamman nanna kudde...sååå trött..
God natt!


Fredag =)

Äntligen fredag eller vad är det man brukar säga...jag tycker dock INTE det samma... Fredagar betyde att veckan är slut...på måndag går jag in på min sista vecka som "hemma fru" och det känns inte OK..

Idag har våra kära vänner varit på besök. Blev massa snack och bus med barnen!
Jag har INTE handlat en rosa napp till Charlie...men funderar starkt på att göra det...Det är så här att varenda gång Tuva kommer med sin rosa napp så ska Charlie ha den hela tiden..tror han tycker den är fin..eller så smakar den extra gott bara för att den är rosa och har små söta blommor och nykelpigor på sig..
Kanske får han en rosa napp i 1 års present....








Nu är det fredagsmys här hemma i vårt hus...Maten är i ugnen, Charlie sover en stund, chrille tränar..när alla är vakna och hemma så ska det mumsas på en god måltid!
Trevlig helg!


Morgonmys

Sitter här med en stor kopp kaffe och försöker piggna till.
Jag borde vara jättepigg. Charlie har sovit som en stock sen kl 20:00-06:00 det är inte illa. Sen tog Chrille upp honom innan han gick till jobbet och jag har fått sova tills nu...Underbart!


Detta är en vanlig syn på morgonen. Charlie kryper alltid upp till Bruno och sitter o "klappar" om honom en stund innan han börjar sin morgon..så gulligt!
Dessa 2 är nog bästa vänner...


Jag har hittat....

En förklaring på varför Charlie grät..(och nu menar jag inte gnällde, eller bara var lite ledsen) utan min lilla plutt skrek allt vad han kunde i 2 timmar.
Han var så ledsen igår kväll..och vi visste inte vad som var fel. Jag vyssade, sjöng och gosade..men ingenting hjälpte han var lika ledsen ändå. Det är nått som verkligen gör ont i mammahjärtat att se sitt barn så ledset.

Men jag har ju hittat vad som har varit fel...
Tand nr 9..en stooor kindtand har spruckit igenom rätt så ordentligt. Det förklarar dom sjuhundrafemtioelva bajsblöjorna jag har fått byta och alla tårar.
Nu har en sten lättat från hjärtat!


1 års kalas...

och planeringen är i full gång. Inbjudningskorten är utskickade nu och vi hoppas ju själv klart att alla vill komma..=)
 Ett smakprov på inbjudningskortet som är utskickat så ni som fått detta kortet i brevlådan är ♥-ligt välkomna..

Tyvärr har vi inte så stor plats i vårt lilla hus. Och kan inte bjuda precis alla. Vi har valt att bjuda dom närmaste och några utav Charlies bästa kompisar!

Men för att få ihop ett 1-års kalas krävs en viss planering! Men en rolig sådan..Charlie ska ju självklart få fira sin första födelsedag på riktigt med ett fint kalas med en stor fin tårta =)


Handlat...

Gick ner en runda på Gema-livs.. Kände att jag behövde en kvällspromenad och få lite frisk luft.
Malin hade med sig mariekex idag och det var mycket uppskattat av Charlie..så dagens shopping på Gema blev lite smått och gott till Charlie...
   
Glöm inte mitt tidigare inlägg...


Bildbomb från dagarna som gått....

Blir inget långt text inlägg utan ni får njuta av härliga bilder istället...









De flesta bilderna är från dagen. Våra små mumsade mariekex hela dagen lång..=)

Denna bilden är Charlie just nu...

JA...han sitter upp och sover..min lilla knasboll...


fortsättning på dagen...

Skulle köra 2:a rundan till Ystad för att släppa ut hundarna när jag träffade mormor Nettan på vägen. Hon frågade ifall jag inte kunde lägga ut en bild på hur jag har gjort tråd/pärl deckoration..så här kommer några bilder..inget jag är stolt över direkt..hehe..men eftersom hon fråga så ska hon få se..

Skitful enligt mig..det är bara ståltråd som är köpt på Panduro och massa pärlor..

Ja det ska föreställa ett kors. Ängeln har jag slängt..kunde inte hitta den..
Synd att jag inte har kvar mitt hjärta som jag har gjort..det var ett jättefint..men kan inte hitta det i heller..
Hoppas du lyckas bättre än vad jag har gjort Anette =)


Sen har jag haft en Ûber trevlig efter middag...eller INTE...Charlie har varit så jäkla dryg. Allt som har gått emot honom idag har han börjat gråta för..gnäll, gnäll,gnäll.. Nu sover han iaf..och jag hoppas han sover tills i morgon bitti..Det är väl detta som kallas för det "Ljuva mamma livet"




Underbart med barn...när dom är snälla iaf!


Söndags promenad

I morse blev det en härlig promenad in till Ystad. Malin & Tuva mötte oss på halva vägen sen blev det en liten runda ner till havet. Men det var kallt och blåsigt så vi styrde upp mot skogen igen.
Bjuder på lite bilder från promenaden...





Efter promenaden blev det kaffe och kanelbullar hos mina föräldrar. Dom är i Polen denna helgen och jag har ju lovat att hålla ett öga på deras hundar. Så idag fick dom några timmar sällskap mitt på dagen innan vi begav oss hem igen.
Barnen fick leka lite medans vi fikade..



Här nedanför ser ni min arga lilla pojke..mosnster unge är vad han kallas för ibland!
Inte alltid lika glad och rolig.. Defenitivt inte kl 05:30 i morse när han slog upp sina stora blåa ögon och tyckte att vi gott kunde stiga upp..



Detta får bli allt för nu. Charlie nannar ute i vagnen och jag har en massa tvätt att ta hand om!
Hoppas att ni har haft en riktigt bra helg..det har jag haft iaf!


snart dax för 1 års kals...

och inbjudningskorten ska vara ute tills på måndag..kanske tisdag...=)
Det känns stort att ett helt år har gått..


en ny kläckt charlie & en väldigt trött mamma...

Tänk vad 1 år kan gå fort...


vilken natt

Ibland vill man säga upp sig som mamma & Pappa...tror vi båda kände så i natt...
Charlie vaknade o var super ledsen & vägrade somna om..tog ett bar tag innan han somnade. Inte ens i morse när han vaknade var han på bra humör...Undrar hur denna dagen slutar. Just nu ser jag helst att han somnar i vagenen och sover några timmar så jag hinner att städa lite här hemma och kanske får en lugn stund över till mig själv!

Vi som har haft det så bra i några veckor
då han har sovit bra på nätterna...Undrar om det var för att jag sa till Christian igår att vi kan nog flytta in hans säng i hans rum ikväll..Kankse dax att tänka om igen...

Denna mamman är väldigt trött just nu....


Charlie...

knattar runt här hemma nu förtiden. Han är super duktig och har börjat gå mer och mer. Nu släpper han hela tiden och vill gå själv. Min lilla kille har helt plötsligt blivit en stor kille..tänk snart är han 1 år..helt sjukt!


Söndagsmys

Har vi haft idag....

Morgon började med sovmorgon =) 07:45 vaknade kotten och var pigg och glad. Så det var bara att stiga upp och göra frukost till honom. Sen blev det morgon promenad a`la jobbigt värre..haha...blåst och gnälliga barn. Det var en promenad som inte var så himla rolig med tanke på att det var full storm när vi gick. Men efter 1h & 50 minuter var vi äntligen hemma och det blev lek för barnen och kaffe för oss mammor.




Sen har vi bara haft en lugn och skön eftermiddag. Charlie bestämmde sig tydligen för att INTE sova middag...trodde han iaf. Men Chrille och jag la oss i vår säng, Charlie fick ligga i sin egna säng och han ville ju absolut inte sova där..till slut satt han upp och sov innan han störtade ner i sängen och sov nån timme. Skönt!


Lördag

är det idag..men vi börjar med fredagen först...

Igår var jag barnledig. Det var fest med jobbet. En riktigt roligt kväll. Så idag mår man som man förtjänar. Trött och sliten...

Idag har det egentligen inte varit någon rolig dag, dels för att jag är trött (bakis) efter gårdagen festande. Men jag har ändå hunnit med en promenad till lekplatsen med Charlie, druckit kaffe med Eve & Nicole, och ikväll kommer mitt kaffe besök nr 2 Malin & Tuva =)
Blir kvällsmys med barnen innan dom somnar så vi kan äta lite gottgott och kolla på tv. Våra killar ska nämligen inte vara hemma ikväll!

Sen är det ju en rolig sak som har hänt idag. Matilda & Robin kommer snart att få träffa sin lilla Elise.. Helt sjukt vad tiden har gått fort från de att man fick reda på att dom ska ha barn tills allt har satt igång..=)
Önskar dom all lycka till och hoppas att hon är ute innan kvällen är över!


Vad roligt att det är så pass många som läser bloggen ändå... Jag kommer att blogga när jag har saker att blogga om som är roliga för er att läsa om...Så någon aktivitet kommer det faktiskt att vara här!



Blogga?

Hmm....jag är kluven.. Är det roligt att blogga? Ja det var det när jag visst vilka som läste min blogg..men nu ekar det tomt med kommentarer och det känns inte lika roligt att berätta om våra dagar längre när man inte får någon respons...

Kankse tar ett blogg uppehåll nån dag/vecka...


Brio vagnen

Så nu står den här hemma...den efterlängtade Brio vagnen =)
Ett riktigt fynd så nu längtar jag bara efter premiär turen med vagnen...
Charlie gillade oxå den..och särskilt ratten...





Idag har jag varit hos min Carol =) Super trevligt att träffa henne igen. Det blir inte så ofta men dom gångerna vi ses är det verkligen toppen. Bara att sitta och prata är underbart! Fick ett jättefin halsband och öronhänge av henne och Eve i födelsedags present. Lägger in bild på det i morgon. Tusen tack =)

I morgon ska jag till Malmö för att handla för mitt presentkort på H&M. Ska bli roligt att köpa lite nya kläder...
Uppdaterar i morgon eftermiddag med bilder på inköpen och lite annat smått & Gott...
Trevlig kväll =)


Åh jag är så glad...

Har hittat en sulky till Charlie nu som jag ska köra och köpa i morgon..=)
En Brio race som är i kanon skick. Nu ska jag bara lägga in den andra sulkyn på blocket så jag slipper att se den..värdelös vagn..haha..enligt mitt tycke och smak..


Denn vagnen har jag "paxat" så den är min..hehe..=)
Finns en ratt oxå att sätta fast på vagnen så Charlie kan ha lite roligt när vi är ute och går!


Cirkus =)

Idag har vi varit på cirkus...Charlies första tur på cirkus.
Och gissa om han gillade det..satt som förtrollad hela tiden, skrattade och klappade händerna...
Så nästa år blir det cirkus igen, tror han kommer att gilla det lite extra då i och med att han förstår lite mer och är äldre. Tuva och Leia gillade oxå det..=) Dom satt lika fint båda två.

Tog bara några bilder för det var för mörkt för att fota så bilderna blev inte så bra...






Sen innan idag kom Malin & Tuva hit. Promenad som vanligt och kaffe & lek. Idag blev det även en liten kaka som åkte ner i magen..Även för våra små barn..


Gott med kaka =) Det är inte ofta dessa 2 får smaka kaka men när dom väl får det är det inga tvivel om att det är gott..=)

Sen åkte våra gäster hem och Charlie passade på att sova 30 minuter innan det var dax för cirkusen..kolla in den fräsiga stilen..

Som en liten groda..min lilla grodan boll =)

Nu ska det "hållas kväll" här med middag och mys
Trevlig kväll..=)


Tand nr 8

Har kommit upp... Äntligen!
Efter många tårar så har tanden spruckit igenom. Detta är en tand som envisats länge innan den verkligen har kommit upp ordentligt.. Nu hoppas jag att det inte blir fler tänder på ett tag.
Det tar på krafterna både hos Charlie och hos oss...
Oroliga nätter, gnäll och tandgnissling..
åh vad jag längtar tills alla tänderna är uppe och han slipper att ha ont!


En annan rolig sak som händer i morgon..

Vi ska gå på Cirkus. Malin har fått fri biljetter till oss. Även om Charlie är liten och inte kommer att förstå så ska det bli väldigt roligt. Hoppas bara att han sitter still under tiden..
Om inte annat så ska det bli roligt att bara komma ut och göra nått med vännerna =)


Söndag Påskdagen!

Morgonen började med en långpromenad in till Ystad för att hämta hem min bil som fick stanna kvar där igår kväll. Promenadens början var helt ok. Fint väder dock blåste det en del men det var ändå lugn och skönt inne i skogen. När vi kommit nästan ända in till Ystad började det att ösregna.
Men det var skönt sen när vi kom hem igen och jag fick av mig mina blöta kläder!

Väl hemma så blev det frukost innan jag och Charlie körde iväg för att kolla på min brors nya hus som han håller på att renovera. En massa jobb att göra men det kommer att bli fint när det är färdigt!

Ikväll är tanken att vi ska äta upp allt godis som vi fått i påskägg så det "slipper" ligga här hemma och skräpa. För i morgon börjar jag på mina "drinkar" igen och då vill jag inte ha något godis liggandes här hemma. Både jag och Chrille är jätte dåliga på att låta sånt bara ligga där i skåpet så det är bättre att det inte finns nått godis hemma!

Lovade ju att lägga in bilder på presenterna...
Jag har fått pengar och presentkort, precis vad jag har önskat mig så att jag kan handla nya kläder. Ska bli väldigt roligt för en gångs skull att åka iväg och shoppa då man förhopningsvis har gått ner nån storlek i klädväg och slipper att känna sig tjock i provrummet.

  
  

En del av det jag fick i present när jag fyllde år. Tack så mycket alla =)

Charlie fick även en massa roligt i påskägg
Leksaker, nallar, godis och ett par jättefina byxor. Tyvärr är dom i tvätten och jag har inte hunnit fota dom. Men dom passar jättebra och är supersnygga. Så bilder när han har dom på sig kommer att komma =)
  
 



Här kommer några bilder på när Charlie skulle hjälpa till att baka rulltårta..eller hjälpa till och hjälpa till...slicka i sig smeten..det var det han ville hjäla till med...
  
 

Ha en toppen kväll alla och hoppas ni har haft en riktigt trevlig påsk!


Idag är det ingen...

Vanlig dag för idag är det min födelsedag!

Just precis den 3:e april..och på självaste påskafton!
Har haft en underbar dag idag, och den är inte slut än...
I morse när jag vaknade så hade jag en solstråle bervid mig..en liten Charlie som ville komma över och busa i min säng. så 1 timmes morgonbus i sängen innan vi bestämmde oss för att stiga upp.. Lillen har blivit så duktig och sover hela nätter nu sen vi flyttade in sängen till vårt sovrum. Jag slipper stiga upp och göra mat på natten oxå..skönt!

Sen kom Malin & Tuva med en jättefin present. Blev en liten promenad, massa prat och kaffe ute i solen. Kan det bli bättre att fylla år en sån här solig dag?...

Nu ikväll ska vi köra hem till mina föräldrar och fira min födelsedag.. Ska bli riktigt gott med påskmat och att träffa alla!

Igår hade vi kalas för Chrilles sida. Fick pengar och presentkort så nu kan jag shoppa kläder som jag verkligen behöver. På Tisdag ska det shoppas =)
Tack alla för igår!

har inte tid med ett långt inlägg..så ni får snällt vänta tills i morgon!
Även bilder kommer då..
Glad påsk alla =)


Charlieplutten...

Blir 11 månader idag ♥
Det betyder att det är 1 månad kvar tills jag ska börja jobba...Vilket är mindre roligt!
Men samtidigt ska det bli skönt att få ordning på dagarna igen och få nått vettigt gjort utav tiden.
 Just nu blir det bara en massa mys och kaffedrickande hela dagarna igenom.. och visst det kan inte bli bättre. Jag kommer att sakna denna tiden enormt mycket. Men det är ju så här det kommer att bli för alla en vacker dag...

Idag har jag testat att göra Tuvas favorit mat till Charlie.
Potatis & kassler med koksmjölk och basilika. Hoppas nu bara Charlie tycker det är lika gott som Tuva.
Vi har ju detta lilla problemet här hemma. All mat jag lagar till Charlie har han bestämmt sig för att spotta ut igen...så man är inte så motiverad till att stå och koka ihop massa mat för att sedan ge det till hunden. Fast Bruno blir ju så klart väldigt glad när han får matrester i sin mat!


RSS 2.0