Testar oxå nya blogg appen :)

Måste testa nya appen ju :) roligare att kunna blogga snabbt o lätt utan att behöva sitta vid datan ;)

Fredag kväll, äntligen efter en hård arbetsvecka. Vi kollar på idol och Charlie ligger i vårt sovrum och kollar på filmen bilar.. Varje kväll så är det samma film.. Men han älskar den...
Trevlig helg ;)

Jag bjuder på dessa 2 bilderna kan ni tänka er att det är 7 månader mellan dessa bilder.. jag förstår inte att min lilla kille har gått från bebis till pojke..


V.16

Vecka 16

Barnet:
Cirka 14-15 cm lång och väger ungefär 100 gram.

Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och mananar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer
rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär tre gånger i timmen.
Fostervattnet är sterilt och omsättspå några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader. Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm. Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden.

Mamman:

Den första sparken

Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.

Egna tankar kring graviditeten:
Jag mår bra, riktigt bra, för bra för att vara sant... Jag visste inte att man kunde må så här bra när man är gravid. Men tydligen.
Jag börjar undra om det är så att jag faktiskt börjar känna av lilla bebisen nån gång ibland eller det är inbillning. Ibland känns lite svagt bubbel, men det kan ju faktiskt vara magen som spökar oxå. I vilket fall så känner jag mig tjock. Riktigt tjock. Jag får börja tänka på vad jag stoppar i mig för det är inte alls lika dant som när jag var gravid med Charlie. Då gick jag ner massor i början. Men denna gången så går vågen uppåt.. Illa...
Vi har fått tid till Ultraljud blir 4:e gången som jag ser bebisen medans det är första gången för Chrille. Tror att vi båda är lika nyfikna på vad det är för en liten krabbat i magen..lillebror eller lillasyster?? Det är frågan =) 
Men för oss spelar det egentligen ingen roll bara roligt att veta så man vet vad man ska köpa för färg på kläder och bebisgrejer =)


V.15+0 (16) idag lägger jag ut första magb...

img_8240 (MMS)

V.15+0 (16) idag lägger jag ut första magbilden. För mig är det ingen bebismage, jag känner mig bara plöffsig och tjock. Haha..


Snart åker vi till Egypten

och det är mycket som ska fixas innan. Det är inte bara att packa ihopa lite saker nu när man har barn. Allt ska finnas med..

Först och främst måste ett pass till Charlie fixas, en resevang ska inhandlas.
Har ni några tips på vad man ska tänka på när man åker iväg med barn? Nödvändiga saker...
Kanske någon har varit i Egypten med barn? Finns det tillgång till att handla blöjor där nere? Eller det är nått man måste ha med sig härifrån kanske..

Iaf har jag hittat en vagn som vi ska köpa inför semestern. Det får bli en sån här från Chicco..den verkar praktisk och det finns sovläge och en sufflett det är ett måste för mig. Han ska kunna sova i den och komma undan solen lite!



Den har fått Bäst i test av Viföräldrar & Råd & Rön, sen kostar den bara 1000 lappen oxå och det är ett stort +


Vecka 13+0 (v14)

Går vi in i dag...tiden rullar på och det blir bättre o bättre för varje dag som går nu.
Det roligaste är att med Charlie kräktes jag konstant i många veckor denna gången har det bara hänt 1 gång. Och jag mår som innan...alltså jag känner mig inte alls gravid mer än att magen växer på..=)
Kan man ha det bättre då?

...

Tiden läker alla sår sägs det ju..
Men jag vet inte om det stämmer. Det gör exakt lika ont än idag av saknaden av vår finaste ♥Bruno♥. Jag som trodde det skulle bli bättre....
Älskade hund!

Liten i magen <3

Äntligen har vi passerat den magiska gränsen på 12 veckor. Det känns bättre och bättre för varje dag och jag vågar tro på att detta kommer att gå vägen och att det faktiskt kommer en liten bebis i Mars.

Som jag har skrivit innan så har det inte varit en lätt början för oss. Jag har haft en hel del besök på gyn och mvc för att kolla upp blödningar. Redan i v.5 började det att blöda..inte mycket men så att det oroade mig rejält ändå. Det var just precis så mitt förra missfall började.
Men inget hände..det bara blev en vana att det kom lite blod varje dag, tills i v.6+4 då fick jag nog efter att det kommit lite mer blod och kontaktade gyn och fick en akut tid för att kolla liten.
Liten var då bara 8 mm och stämde överens med min uträkning på grav veckor. Tror det slog på 2 dagar efter mätningen bara. Ett liten liten hjärta slog annars var det bara en rund liten klump som syntes.
Oron släppte och läkaren gissade att blödningen kom från en Myom som växte i livmodern.

Sen rullade det på med dessa blödningar varje dag tills i v.9 då det forsade det blod en morgon när jag gick på toan. Oron kom så klart tillbaka att det var ett missfall igen..men blödningen slutade direkt igen.. Den gången gjorde jag inget åt saken. Jag skulle på inskrivning på onsdagen och detta var på söndagen så jag tänkte att jag kunde lika bra vänta och se vad som hände...

Onsdagen kom och inskrivningen gick jag på. Fick en tid bokad hos läkaren den 7/9 vilket var igår. Men helgen den 27-28 augusti jobbade jag som vanligt och fick en riktig störtblödning igen. Det var blod på mina vita byxor och det är tur man jobbar på sjukhus för det fanns tillgång till nya kläder och underkläder. Blödningen varade hela lördagen och avtog framåt kvällen. Och dum som jag var så jobbade jag på söndagen oxå ;). Sen fick jag en tid på gyn på onsdagen.
 Ultraljud igen och en liten livlig bebis visade sig än en gång. Och jag drog en lättande suck.


 Igår fick jag träffa läkaren igen och göra ett nytt Ultraljud. Jag blev rätt chockad över hur mkt liten faktiskt har växt på 1 vecka. Man kunde se fingrar och fötter och jag fick 15 minuter med liten och läkaren som själv mest satt och förvånades över hur livlig liten faktiskt var. Han tyckte att det var en riktigt pigg och fin bebis och gratulerade till graviditeten och det blivande barnet.
Men nästa gång vet jag bättre. Om en nästa blödning kommer så blir det sjukskrivning på direkten och jag skulle stanna hemma på minsta tecken på en blödning. Han tyckte verkligen inte att jag skulle riskera mitt barns liv för jobbet. Men blödningen har jag inte fått svar på. Troligtvis från moderkakan men han kunde inte säga säkert då han inte hittade nån blödning.

Idag är jag i v.12+3 och varje dag som går är ett gott tecken. Kan ju säga att så här bra som jag mår gjorde jag inte när jag var gravid med Charlie. Inget illamående och ingen trötthet..inte mer än vanligt då..haha...

Är otroligt glad för att det går framåt nu, och detta barn är så himla efterlängtat och välkommet in i familjen♥


Dagisbilder på mitt fina lilla troll <3

Jag ska verkligen försöka uppdatera mera nu..men det är svårt att hitta tid. Charlie är inne i värsta trotsåldern och all tid går åt till honom.. ;)

Men jag har precis fått hem en hel hög med underbara bilder från Dagis =) Det är sånt som värmer i hjärtat när man jobbat en hel dag att få se hur dom verkligen har det på dagis.. Här kommer lite blandade bilder från början tills nu...








Avslutar med denna underbara bilden på Charlie o Nicole..

Jag är supernöjd med vårt dagis, dom gör så roliga saker med barnen varje dag och det känns riktigt bra!


Äntligen ska 3 bli 4

Just precis =)

Några vet redan om att vi väntar en liten igen, några kanske har misstänkt det och några vet inte alls.
Men nu vet ni.
I Mars blir det en liten bror eller syster till Charlie om allt går vägen, men det får vi hoppas.

Jag kommer att hålla uppdatering om graviditeten och berätta lite mer om resan till detta barnet. Jag kan säga att vägen dit i än så länge har inte varit den bästa men jag hoppas slutet på resan blir bra.





Barnklädesloppis

Har precis kommit hem från den bästa Barnklädesloppisen som finns. Blev fynd för hela 235:- idag =)
Det bästa är att dessa kläder billiga, fina i skicket och bra att ha på dagis där Charlie sliter kläderna...



Byxor 10-20:- styck..


2 t-tröjor 20:- st


Nya regnkläder 50:-


Termobyxor 25:-


pyjamas 10:-

Bra fynd va?


RSS 2.0