Svedala =)

Idag har vi hälsat på Nathalie & Ariella. Gud vilken mysig lägenhet dom har fått tag på. Värsta kapet..Billig och fin..så nu är jag lite avis..hihiii....
Barnen lekte, slogs och sov och åt..haha..med andra ord en perfekt dag så som det ska vara!!!
Vi mammor tog oss ut med barnvagnarna och gick runt hela svedala. En jättebra runda blev det och vi fick motion och barnen sov gott i vagnarna...

Charmigaste tjejen i Svedala =)


En sån häääär bil vill Charlie oxå ha (dock inte rosa) hahahaaa....


Min lilla pluttis...


Charlie pluttesnuttelutten med mat på näsan....



Ikväll blir det födelsedagskalas hemma hos mina föräldrar Charles Ingvar Jönsson har fyllt 12 år..en mycket gammal herre..Undrar hur pass många år till den där gamle mannen ska leva... =)

Åldermannen Charles Ingvar Jönsson.....


Baby på vift...

Morgonen började bra. Jag fick sovmorgon och hade ställt min kl på 07:30..Charlie sov 15 minuter längre än mig så jag hann med att göra mig i ordning innan han vaknade...skönt det är inte ofta det händer.
Sen vaknade en liten kille och sken som solen själv..full med bus...
Jag blev nämligen av med Charlie på bara några sekunder..jag hörde honom men han var inte kvar på filten där jag satte honom innan jag gick ut från rummet..nä lillen hade tagit sig ända bort och satt och lekte under matbordet..Tokungen!

Tittut =)

Gissa om det var svårt att få ut honom därifrån..utan att slå i hans huvud o allt..Men det gick =)

Annars så har dagen bjudit på 2 promenader först en med Malin & Tuva och sedan en lite längre runda med Eve & Nicole..så skönt väder det har varit idag!
I morgon bitti beger vi oss till Svedala för att hälsa på Nathalie & Ariella. Ska bli riktigt trevligt för nu är det ett tag sen vi sågs och vi har säkert massa att prata om =)

Så med detta inlägget säger vi godnatt till alla nära o kära =)
Blir en uppdatering i morgon kväll på "prinsen och prinsessan"


Onsdag

Det snöar och snöar och snöar...skit väder rent ut sagt!!!!

Idag har det ändå varit en toppen dag. Malin & Tuva kom hit redan kl 9 i morse. Direkt så blev det en promenad som var över timmen lång. Även Eve & Nicole följde med.
Sen blev det till att sitta inne resten av dagen då det började att snöa..






Drar Tuva i håret....







Natti Natti och tack för idag Malin & Tuva!


Tisdag..

Morgonen började med en långrunda. Det var verkligen svinkallt ute så Charlie fick ha på sej mycket kläder. raggsockar OCH såna där "låtsas skor" 
Blev en runda ner till Nybrostrand och hem igen..tog ca 1½ timme innan vi var hemma. Skönt väder att vara ute i...

Sen har vi faktiskt inte gjort så mycket alls.. lekt och busat hela dagen. Jag passade på att vila mig 1 timme på soffan när Charlie vilade middag.. Inte ofta jag tar mig den tiden att lägga mig ner medans han sover. Oftast så blir det till att plocka undan eller göra något annat under tiden, men inte idag!

Igår var vi och storhandlade och vi köpte HIPP:s barnmat till Charlie, det är sån mat som jag inte vågat köpa innan dels för att jag tycker den ser äklig ut.. Men gissa om det var en liten kille här som var helt förälskad i deras barnmat..så hädan efter blir det till att handla hem lite av deras mat oxå.



Nu sitter jag här och väntar på att Christian ska sluta jobbet så jag och Malin kan gå ut på vår kvällspromenad. Vi vill ju inte släpa ut barnen en gång till och dessutom är det sovdax för Charlie när vi ska ut och gå...Så antalgligen hinner jag lägga honom innan vi går...


Charlie har rotat ut alla leksakerna ur korgarna idag..så det blir till att städa undan ikväll..


Idag....

Blir det det en skön sitta hemma dag tror jag...

Det är sinnes kallt ute...minus 15...helt sjukt kallt....

Men så fort Charlie har vaknat så ska vi ta på oss och ge oss ut på en lång morgonpromenad

Sen blir det hem igen och ta hand om tvätt och städning...

Christian jobbar hela dagen idag så det lär bli en ganska tråkig dag, men jag har ändå massor att göra så jag hoppas att Charlie är på bra humör så jag kan ta tag i allt som måste göras.

Natten var mindre kul. Det började redan igår eftermiddags med massa gnäll, och massa uppvak inatt med massa gnäll..Mindre kul men förhoppningsvis så blir det en bra dag idag...

Matkladd....

Eller vad man nu ska kalla det för..Det tog bara 15 minuter ungefär för att sanera stolen och en 5 minuter för att torka av min kladdpelle...




Ibland är livet som förälder minst sagt underbart...Barn är så härliga...rena som skitiga..


Fredag lördag & söndag

Blir en liten snabb uppdatering om helgen...

Fredags:

I fredag kom ju tjejerna hit för att äta fondue och spela spel. Hela kvällen blev lyckad =)




 

 



Lördags:
Sova, sova...jag var sååå trött... Har kommit fram till att jag inte orkar "festa"..men ibland får man ju faktiskt ställa upp även om det känns dagen efter.
Jag var även bortbjuden på kvällen till Ing-britt & Åke (Charlies gammelfarmor & gammelfarfar) Som vanligt så bjöds det på massor med god mat och allt som hör till. Det är lätt att man äter lite föör mycket =) Men gott var det. Det blev en trevlig kväll och även mina föräldrar var dit bjudna =) Tyvärr så glömdes kameran hemma..så inga foton...


Söndag:
Hmmm idag vet jag inte riktigt vad som händer. Antagligen så kör jag hem till mina föräldrar och spenderar lite tid där. Christian sover och vi vill nog inte väcka honom om han inte vaknar tidigare...Men allra först så blir det en sväng hem till Eve för några koppar kaffe och lite snack =)


Ikväll blir det barnfritt =)

Jajamen =) Ikväll ska tjejerna komma hit dom andra mammorna som jag brukar umgås med. Det ska drickas cider, ätas fondue, ätas godis och spelas spel och snacka massa trevligheter. Jag längtar!!!!!!!




Skulle ju bara fota...

Ja jag skulle juu ta  fina bilder på Charlie i sitt halsband som han fick på sitt dop..men min lilla gullunge ville tydligen inte sitta fint..
Får göra ett nytt försök nån annan dag!

Klicka på bilderna så blir dom större

     

     

   
Nu ska denna lilla herren äta sin välling sen är det nattinatti...
Kram


En tur till IKEA & Babyland

Det är vad Malin & Jag har gjort idag. För omväxlings skull i allt vårt kaffedrickande så begav vi oss till Malmö istället...
Blev inhandlat lite små saker som skedar och nya skålar till Charlie, på babyland hittade jag även en greppvänlig flaska..





Sen efter vår lilla Malmö tripp begav vi oss hem till mig för lite mat och kaffe. Våra små söta barn ville ju självklart leka oxå..








Nu är det kvällsmys. I morgon är en det torsdag och då är det Unga mammor...
Kram


Åhhh...jag är kär...

haha...ja verkligen.. Men tillsaken nu..

Idag är det en stor..nä föresten en STOR dag. Charlie satt och lekte på golvet med alla sina leksaker och jag satt vid datan och drack mitt kaffe. Helt plötsligt när jag tittar tillbaka på honom efter nån sekund är han borta ur mitt syn fält.. Så jag reser mig upp och går bort lite halv smygandes för att kolla vad han gör..jo då..där STOD han och pillade med saker på tv bänken...WOW gissa om den här mamman är stolt...Min lilla kille reste sig själv för första gången.. Lika snabbt så hann jag rädda honom från ett fall rakt ner i golvet.. Nu kan man inte lämna honom ur siktet längre.
Självklart han jag ju inte fota..

Eftersom denna dagen har varit extremt långtråkig har jag hunnit med 2 långpromenader, tvättat och lagat mat till Christian och Charlie.. Charlie är alltid lite försiktig med de maten jag lagar. Han har aldrig direkt älskat den.. Men idag gapade han stort redan efter första skeden..så satt han och gapade som en fågelunge hela tiden tills maten var slut..och även då fortsatte han att gapa..Ja man känner sig lite extra stolt idag..allt har gått såååå bra =) En väldigt trevlig dag fastän vi har varit hemma bara och haft ganska tråkigt...haha..

Ikväll åker vi till min mamma för att hämta hem gå-vagnen..så Charlie kan börja promenera här hemma..=)
I morgon blir det Ikea med Malin & Tuva ska bli riktigt riktigt roligt =) Länge sen man gjorde nått roligt utöver det vanliga att snacka och dricka kaffe...

Uppdaterar med bilder ikväll..hinner inte just nu...
Kram



Skryt...hmmm javisst....

ja man ska inte skryta så som jag gjorde igår om att jag fick sovmorgon och att Charlie var så duktig och sov hela natten. Men visst var han duktig..men inatt fick jag äta upp vartenda ord!!!!
Lilla prinsen vaknade ca 1 gång i timmen hela natten...jag var lagom glad i morse när jag var tvungen att stiga upp med honom tiiiidigt....

Men efter en stund så var man ju pigg igen!

Efter en lite små jobbig dag med en pojke som inte har velat sova några längre stunder så har jag hittat svaret varför det har varit på detta viset... Tand nr 5 & 6 är på väg upp... Stackaren har väl haft ont, ont, ont så nu har han fått lite alvedon och hoppas att han får sova gott inatt utan att vakna varje timme. Han behöver sin sömn.

Har precis kommit tillbaka från 1 timmes promenad. Jätteskönt att gå själv o rensa tankarna lite..det behövs ibland!
Nu är det fredags mys för hela slanten...så trevlig fredagskväll kära vänner!



Min lilla kladdegris...


En trevlig dag

Dagen började med sovmorgon för min del. Hade ställt klockan så jag steg upp vid 07:40 och det var så skönt. Charlie sov vidare tills kl var 08:30 innan han vaknade.
Sen bar det iväg till Ystad för att hämta Malin & Tuva. Jag hade ju kafferep hemma hos mig idag. Lika trevligt som vanligt och barnen hade jätteroligt ihop.
Sen kom även Charlie farmor hit för att träffa sitt barnbarn =)

Har inte lagt över bilderna från dagen ännu, utan gör det i morgon. Däremot tänkte jag bjuda på 2 alldeles underbara bilder på Charlie & Nicole...kolla och njuuuut....


Min bild som jag gjorde på Nicole..fin va????


Eve som gjort denna fina på charlie...

Vems barn är vackrast???? hahaa...


Gladskiten....




Fina kläder...


Skulle behöva handla lite nya kläder till Charlie..han växer ju som ogräs...får ta mig ner på stan någon dag och titta...dessa tyckte jag var så himla fina!
  


tvätt....så jäkla tråkigt!!!

Hela trappan ner till källaren är full med tvätt..tvätt som ska tvättas. Torkställningarna är fulla med tvättad tvätt som ska vikas och läggas in. Just nu känner jag för att skjuta mig själv enbart för att slippa ta hand om all tvätt. Det är tråkigt och det blir bara mer och mer för varje dag som går...

Idag är den ännu en sån här "sittainneslapparedag" precis en sån dag när man inte orkar göra något alls. Och hade det inte varit för att jag bantar så hade jag kunnat tänka mig att göra en stor kopp med varm choklad och krypa ner i soffan med Charlie.. men de kan jag glömma... Nä en promenad istället så man kan känna sig nyttig..

Jag är trött fast jag fick sova till kl 9 i morse. Jag var så fräck att jag plockade upp Charlie från spjälsängen innan jag gick och la mig bara för att han skulle få mysa med mig hela natten. Självklart vaknade han men somnade om rätt så fort. Så mysigt. Det är flera månader sen han låg i vår säng..och han tyckte nog om det för han lät mig få sova ut i morse, trotts att han somnade redan lite innan 19 igår kväll.


Jag är riktigt bebissjuk idag oxå..när jag var nere i källaren så tittade jag in i rummet där ALLA Charlies bebiskläder ligger nerpackade..Så små och så söta..många minnen som kom upp..Skulle kunna tänka mig att ha en 20 bebisar bara för att dom e så små och söta... =) Men det från räcka med Charlie än så länge..Några fler barn just nu blir det INTE...



Min stora bebispojke ...eller nja han är väl ingen bebis längre..men kommer nog alltid att vara det i mina ögon..


vilken tråkig dag...

Chrille är inne i Malmö med jobbet och kommer inte hem förräns i morgon kväll. Så jag och Charlie skulle ha en lugn hemma dag...Vilket visar sig att inte nån av oss gillar särskilt mycket. Han e uttråkad och jag med..

Har hittat ett nytt favorit mellanmål till honom föresten. En smoothie...skit god..tyckte jag med när jag smakade. Och vätska är alltid bra att få i barn..Visserligen är den från 1 år..men vad gör det..han är van vid att äta det mesta!




Ikväll kommer nog mina föräldrar på besök. Skönt att slippa att sitta ensam exakt hela dagen...I morgon lär det bli en lika tråkig dag så jag får se till att hitta nått att göra..


En tröttis dag...

Idag e jag så himla trött... Har ingen ork känns det som utan jag skulle kunna gräva ner mig i sängen och ligga där hela dagen!

Hittade denna söta bilden på en helt ny liten Charlie...det fick bli som en lite sol, för han är ju så klart min lilla solstråle....



HippHipp hurra


Fredag

Äntligen..veckan är snart slut =)

Idag har jag haft en liten "Babyfika" ingen fika direkt men en lite träff med mammorna o barnen =)
Mycket som har hänt sen vi träffades sist. Lilla Leia har börjat krypa. Så himla gulligt!

Klätter majan Leia =)

En mycket koncentrerad Tuva


Min lilla ögonsten!

I morgon blir det kalas i Nybro hos Charlies Gammelfarmor som fyller 70 år
Grattis Ing-Britt!


En tur till Brösarp =)

Idag var vi bjudna på middag i Brösarp hos Christians föräldrar.
 Fick jättegod middag och efterrätt. Men eftersom jag dricker drinkar just nu så fick jag nöja mig med lite mat. Hade gärna tagit mer för det smakade jättegott.

Efter maten så hade Chrille och jag lite ensamtid och gick en runda i skogen med hundarna. Skönt att få vara ensamma och Charlie fick vara med farmor, farfar och faster Sandra lite.








I morgon ska vi åka hem till Malin & Tuva. Morgon promenad står på programmet och lite trevligheter.. Senare på kvällen så blir det en tur till Carol för en kvällspromenad..Många promenader, men det är så skönt att gå när man har trevligt sällskap..Finns så mycket att prata om....
Kram!


Måndag

Bilderna får tala av sig själv....





     



 


Allt för idag..har varken tid eller ork att skriva en massa..Kram!


Charlie & Nicole

Duktig killen...


Köra gå-vagnen....


Bort med handen..hahaa


Heeej kompis...


Dansar...


Kolla mina framtänder..(är inte glad för att visa dom)...


mmm...majskrok

Det snöar ute...

Och det är mysigt

Idag började morgonen med en långrunda med Chrille, Bruno och Barnvagnen.. En skön sådan på 5,4 km. Varför är man inte ute och går oftare? Det är ju hur skönt som helst...Men där finns en latmask inom mig..så det får bli ändring på det.

Just nu plockar chrille i ordning i sin garderob. Jag har nämligen tvingat honom att gå igenom vartenda klädesplagg. Sortera ut gammalt som ska slängas.. Han e så sjukt dålig på att slänga saker..så man får sätta lite press på honom. Men jag tror att han är nöjd när han är klar iaf.

Lite senare idag ska Charlie & Jag åka in till Malin och göra henne sälskap... och låta barnen leka lite..det behövs. Dom är så pass stora nu så dom behöver träffa andra barn och leka av sig lite...

Uppdaterar senare med bilder..från kvällen så klart!


2010...

Idag är det nyårs dag, det är år 2010, det är den första januari och det är Charlies 8 månaders dag...Med andra ord en väldigt bra dag!

Nyårs afton gick över förväntan. I matlagningsväg blev det hummer soppa, oxfilé wellington och cream brulée...allt blev bra utom köttet som blev för välstekt..men det är sånt som händer!

En trevlig kväll med andra ord. Våra små killar var fint uppkädda och hur snälla som helst. Sov bort nästan hela kvällen så vi fick lugn o ro.
Vid 12 slaget väcktes barnen för en promenad genom köpingebro. Att kolla på raketerna är ett MÅSTA för det är bara nyår 1 gång om året.

Det bästa var att i morse fick vi minsann sovmorgon till kvart i 9..skööönt.

Hoppas alla andra haft det trevligt på sina nyårsfester oxå...


Hummer till soppan...Läskiga djur det där...


En finklädd Charlie..


Tuff kille...


som egentligen inte är så liten längre =)


Sen så blev det inte fler foton..kameran glömdes bort under kvällen..synd men det fanns inte så mkt att fota..
Nu blir det frukost här..sen fika med eve..de e vår dag!


RSS 2.0