6:e dagen på sjukhuset

Snart har det gått en vecka sen Charlie blev inlagd,chocken har börjat lägga sig och vi inser mer och mer hur vårt liv kommer att bli.

Charlie ska få det bästa livet, vi ska göra allt för att han ska kunna leva så normalt som möjligt och få en bra start på ett långt och bra liv med diabetes!

Vi har en fantastisk personal som stöttar oss väldigt mycket, låter oss bestämma och testa oss fram.
Vi har även fått mycket beröm för att vi har tagit det hela med ro och hanterat det bra och inte visat Charlie rädsla eller att vi varit ledsna inför honom.
Utan vi försöker att göra det på ett roligt sett.
Men det gör ont, det svider i hjärtat och jag kan lugnt säga att det fallit många tårar under dessa dagar när inte Charlie har sett på.

Det som gör mig mest ledsen är att inte alla förstår hur man får diabetes och "skuldbelägger" oss föräldrar. Vi mår redan dåligt utav detta och att sedan få höra att man får diabetes pga kosten är bullshit.
Visst att alla bör äta nyttigt, men de flesta barn får glass och lördags godis och nån kaka då man fikar. Och det har Charlie oxå fått. Och man får inte diabetes utav det. Inte diabetes typ 1.
Denna diabetes får man av att bukspottkörtel slutar att producera insulin.

Vi är mäkta stolta över att det går så bra. Jag är taggad till att få hem Charlie och börja ett "nytt" liv och jag gissar att Chrille är lika taggad.. :)
Charlie ska leva normalt, han ska inte särbehandlas pga sin sjukdom. Han kan oxå få äta lite gott ibland och ha det mysigt. Det ska inte serveras special mat till honom på kalas eller liknande utan han ska få vara som alla vi andra, som du och jag!


Kommentarer
Postat av: Malin

Kul att ses igår :) kramis

2012-06-09 @ 08:17:21
URL: http://malinstuvaluva.blogg.se/
Postat av: Emma med Anton och theo

Massa kramar till Er. Jag skickar sms sen när ni kommer hem så kan vi leka på lekplatsen. Så kan jag baka sockerfira kakor :)

2012-06-09 @ 23:12:14
Postat av: Michelle

Hej! Vad bra att ni börjar landa efter allt kaos, tråkigt att folk skuldbelägger er men det är väl för att det är "trendigt" nu att inte barn ska få socker. När vi var barn fick ju barn glass o så på dagis när man fyllde år men det får man ju inte längre. Men det är ju mer pga av att barn har börjat bli överviktiga inte för att dem springer o får diabetes, sen kan man i o för sig få diabetes av övervikt men det gäller ju inte er. Ingen av er är ju överviktig. Jag har ätit massor av socker som barn och jag har inte diabetes, vår lilla tjej får också äta glass, godis m.m hur mycket hon vill när det bjuds, aktiva barn behöver socker och det dem får i sig springer dem av direkt så ni ska absolut inte ha dåligt samvete om ni nu gett han mkt godsaker. Som ni själva säger-det är inte därför han har fått diabetes, om fok tror det är dem bara obildade. Lycka till med sjukdommen!

2012-06-10 @ 20:08:40
Postat av: Charliesfarmor

Mycket beror på okunskap! Det finns mycket bra information i diabetesföreningarna! Det är olyckligt att människor inte förstår att diabetes 1 och 2 är helt olika sjukdomar. Det viktigaste är att Ni förstår och kan informera om detta! Ni kommer att fixa detta så bra det är möjligt för vår lille Charlie! Många KRAMAR till ER Alla

2012-06-11 @ 20:33:00
Postat av: Gammelfarmor

---tänk att ett litet felskrivet ord och tel.samtal kan misstolkas så---för den skull behöver man inte vara obildad---tvärtom--skillnaden mellan Typ1 o 2

diabetes har alltid varit helt klar för mej-- att alla människor inte förstår sjukdomen är ju förståligt---det tyder ju för det mests på okunskap det finns ju så mycket lnformation att tillgå--det gäller ju i första hand Charlies bästa och det hoppas jag att alla förstår och att informationen

från föräldrarna är den allra viktigaste--Varför skulle Charlie särbehandlas? Han ska ju få vara som vilken annan kille som helst--tror inte att någon tänkt tanken på att detta ska ske---det känns inte bra när saker o ting "feltolkas"--hoppas att ni snart får lämna sjukhuset och återgå till vardagen

Många kramar till er alla



2012-06-12 @ 12:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0